طرز تهیه کامل حلیمهمراه با مواد لازم
حلیماز جمله غذاهای بسیار خوشمزه میباشد که خواهان زیادی در ماههای محرم و رمضان دارد که در ماه رمضان نیز یک افطاری فوق العاده خوشمزه و مناسب به حساب میآید که البته این بار ما به شما پیشنهاد میکنیم دستپخت خود را برای درست کردن حلیمخانگی امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
ترجیا برای درست کردن حلیم خوشمزهو یا نذری از گوشت استفاده میشود اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ تهیه مینمایند که خوش طعمیآن نسبت به گوشت مقداری کمتر میباشد.
مواد لازم برای حلیم
- گندم(ترجیحا پوست کنده) :500 گرم
- گوشت(ترجیحا بوقلمون) :300گرم
- آب :به مقدار لازم
- نمک :به مقدار لازم(خیلی کم)
- روغن حیوانی یا کره آب شده :به مقدار لازم
- شکر و دارچین :به مقدار لازم برای تزیینات
طرز تهیه حلیم
اولین کاری که باید بکنیم خیس دادن گندم هست. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو از ظرف خارج میکنیم.
فوت و فون حلیم خوب درست کردن
گندم رو چند ساعتی خیس میکنیم. بعد اون رو با گوشت و یکی دو لیتر آب در قابلمه روی حرارت میذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم کامل بپزه.
حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت که نیم پز شد نمکرو هم اضافه میکنیم. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم . اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنین.
زمان کشیدن هم با کره و دارچینو شکر تزیینش میکنیم.
فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی نیز موثر خواهد بود.
جلوگیری از سر رفتن گندم
موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم میشود.
زودتر پختن حلیم
برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی میتوانید از بلغور گندم استفاده کنید.
جایگزین شکر برای سرو حلیم
استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود میتوانند از شکر یا نمکبرای سرو حلیم استفاده کنند.
ریختن حلیم در غذاساز !
برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.
حلیم نذری خوشمزه
کشدار شدن حلیم
- هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.
- برای تهیه حلیم خانگیاز گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه هم اضافه کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.
- گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشتههای آن شده و مانع کش آمدن حلیم میشود.
فن جالب در دستور تهیه حلیم
اضافه کردن شیربه حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است میتوانید به آن مقداری شیراضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.
دارچین در هنگام پخت حلیم
حین پخت میتوانید یک عدد چوب دارچینبه مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.
ظاهر زیبای حلیم
حلیم هر چقدربیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه تر میشود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا میکند.
تاثیر گندم در زمان پخت حلیم
مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.
جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم
اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.
حلیم بدون گوشت برای افراد گیاهخوار بسیار مناسب است.
درست کردن حلیم رژیمی
برای داشتن حلیم رژیمیباید کره و شکر را حذف کرد و به جای شکر، حَلیم با عسلیا بدون شیرین کننده میل کنید.
حلیم مقوی
اگر دوست دارید حلیم مقوی تری تهیه کنید میتوانید پس از پخت دو قاشق غذاخوری کنجدخام اضافه کنید تا حلیم با کنجدداشته باشید.
حلیم شیر
اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیرخواهید داشت.
حلیم مخصوص برای کودکان
اگر حلیم مخصوص کودک درست میکنید میتوانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.
درست کردن حلیم بازاری
برای اینکه حلیمیشبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.
نکات گندم مصرفی در حلیم
اگر گندم پوست دار استفاده میکنید کمیبیشتر گندم مصرف کنید چون پوست آن دور ریز میشود .
اگر هم گندم خرد شده گیر نیاوردید میتوانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید.
مدت زمان پخت حلیم
مدت زمان پخت حلیم 5 ساعت است ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر است.
حلیم مرغ
میتوانید حلیم را با مرغ هم بپزید که در این صورت زمان کمتری برای کشدار شدن غذا نیاز دارید (ولی خیلی غذای خوشمزهای نخواهید داشت!)
منبع : mazeplus